Företagets historia

Badelement A/S grundades 2008 av Lise och Henning Jørgensen.

Företagets historia sträcker sig tillbaka till 1981 då Henning Jørgensen som nyutbildad byggnadskonstruktör och behörig VVS-mästare trädde in i sin fars, Ejner Jørgensens, företag EJ Badekabiner, som sedan 1963 hade producerat prefabricerade badrumsmoduler.

EJ Badekabiner inställde betalningarna på grund av likviditetsproblem 1989 och övertogs av affärsmannen John Hansen och Arne Løvbjerg samt Niels Sandahl. Henning Jørgensen fortsatte i det återbildade EJ Badekabiner som försäljningschef.

År 1990 tillträdde Lise Jørgensen också hos EJ Badekabiner som projektledare.

Lise och Henning Jørgensen sade upp sig från EJ Badekabiner 2004 och grundade samma år företaget HBS Skandinavien, som sålde badrumsmoduler som agent for det tyska företaget HBS, som hade produktion i Tjeckien.

 

Badelement A/S grundas

År 2008 sades avtalet med HBS upp och Badelement A/S grundades. Produktionen startade först i Cheb i Tjeckien och året efter inköptes fabriksanläggningar och produktionsutrustning i Boleslawiec i Polen.

I Horsens öppnades ett kontor, som styr försäljning, projektering, inköp, leveranser till byggplatser och service.

Produktionen ökade långsamt år efter år och 2013 kunde verksamheten utöka produktionen med en ny fabrik i Rakowice Male.

År 2017 utökade vi verksamheten med ännu en fabrik i Polen med egen betongblandning och gjuteri. Den ligger i Nowa Sol.

Idag har verksamheten 3 fabriker i Polen med en produktionskapacitet på 45 färdiga badrumsmoduler per dag och en årlig produktion av 11 000 prefabricerade badrumsmoduler.

År 2017 optimerade vi samarbetet med våra leverantörer så att vi uteslutande producerar hållbara badrumsmoduler som är registrerade i databasen för byggprodukter som kan ingå i hållbart och DGNB-certifierat byggande – utan att vi höjde priserna på grund av det.

År 2017 köpte den tyska kapitalfonden Findus Badelement Aps av Lise och Henning Jørgensen. I samband med affären förvärvade Lise och Henning Jørgensen 20 % av aktiekapitalet i Badelement A/S, så att det nuvarande ägarförhållandet är 80/20 %.

2019 öppnade Badelement ett nytt kontor i Norge och började leverera badrumsmoduler till den norska marknaden.

År 2020 blev Badelement SINTEF-godkänt.

År 2021 började Badelement producera lätta badrumsmoduler och gjorde sitt insteg på den svenska marknaden.

 

 

Se profilvideo