Lyngby Hovedgade 63

 

Det bästa sättet

Mikael Larsen, KPC Köpenhamn, är en stark förespråkare av prefabricerade badrumsmoduler. Speciellt vid byggnation av studenthem, med många små lägenheter: “Det är det bästa sättet att bygga badrum på. Om vi skulle platsbygga vartenda litet badrum i den här typen av bostadsprojekt – hade vi aldrig blivit färdiga i tid”. De prefabricerade badrumsmodulerna från Badelement behöver endast anslutas på baksidan, sedan är de klara för att användas. ”– Det var många år sedan jag hade ett projekt där vi byggt badrum direkt på plats,” tillägger Mikael Larsen.

 

Ljudisolerande väggar i betongmoduler

Inför bygget av 160 studentlägenheter på Lyngby Hovedgade 63 valde Mikael Larsen prefabricerade badrum från Badelement – bland annat för att det behövdes en tung vägg mot trapphuset för ljudisolering. Här är betongmodulerna till stor fördel jämfört med lättviktsmoduler.

 

Viktigt att hantera besiktningen

Mikael Larsen betonar att det är viktigt att avhjälpning av fel och brister fungerar – om till exempel en kakelplatta eller spegel har brutits under transporten. ”– Då kan det kan bli lite tidspress,” säger han. Bland annat för att det är sent i byggprocessen som eventuella fel upptäcks: “Vi öppnar upp badrummet först när dörrenen skall monteras.”  Mikael Larsen är nöjd med den kvalitet och finish som Badelement levererar.

 

Något som fungerar!

Det är inte första gången Mikael Larsen har använt prefabricerade badrumsmoduler från Badelement, och inte heller sista gången. Själv bedömer han att han anlitar 80 procent av sina leverantörer igen: “Det som fungerar, ändrar jag inte på“.

 

Fakta om projektet:

Lyngby Hovedgade 63, 2800 Kgs. Lyngby

Arkitekt: Arkitema Arkitekter
Kund: PensionDanmark/Lyngby Allmännyttiga Bostadsbolag v/KAB
Entreprenör: KPC Köpenhamn
Ingenjör: Oluf Jørgensen
Antal: 160 badrumsmoduler

 

bilder från projektet

Se profilvideo